• Home >>

Waar wordt Zechstein magnesium gewonnen?

Zechstein Magnesiumchloride (magnesium zout) wordt in Nederland op ongeveer 1.500 meter onder de oppervlakte gewonnen. In deze zoutlagen van de miljoenen jaren oude Zechstein zee wordt water gepompt, het water lost het zout op en de oplossing wordt weer opgepompt om in vloeibare vorm gezuiverd te worden.

Magnesiumolie is de meest natuurlijke vorm van magnesium suppletie.

Magnesiumolie is een sterk geconcentreerde oplossing van:

Magnesiumchloride 31%
Bronwater 69%

We noemen dit een verzadigde oplossing vanwege de hoge concentratie magnesiumchloride. Door de hoge concentratie chloride voelt het water olieachtig aan, vandaar de naam magnesiumolie. Dat er “slechts” 31% magnesiumchloride concentratie wordt geleverd heeft te maken met het feit dat boven een concentratie van 32% de magnesiumchloride kristalliseert en dan niet meer als vloeibaar product te gebruiken is.

Magnesiumvlokken worden gemaakt van magnesiumolie

prijsvergelijk Zechstein magnesiumchloride

Veel mensen denken dat de magnesium vlokken (badkristallen) direct uit de mijn komen. Niets is minder waar. Als magnesium olie wordt verwarmd tot boven 165 graden Celsius, zal deze terugkeren naar een vaste toestand magnesium chloride. Dit noemen we magnesiumchloride hexahydraat (MgCl2 6H2O), ook bekend als Bischoff. Een speciale procedure wordt gebruikt om de vlokken van magnesium olie te produceren. Deze vlokken zijn ideaal voor een magnesium ligbad of voetenbad.

Regenesis Magnesium olie is een unieke blend 

Een voorbeeld van een zeer goede magnesiumolie is die van Regenesis Magnesium. Dit TOP product is tot nu toe alleen verkocht aan professionals in de gezondheidszorg en natuurgeneeskundigen in Nederland en België. Nu ook verkrijgbaar voor iedereen via de webshop. Regenesis (spreek uit Rigènesis) betekent regenereren. Regenesis magnesiumolie bevat een optimaal afgestemde dosis magnesium die snel door de huid wordt opgenomen. Deze zeer zuivere speciaal geproduceerde magnesium is vrij van vulstoffen, kunstmatige toevoegingen en gifstoffen zoals kwik, lood, arsenicum en fluoride.